Rólunk

Oldalunkat azért hoztuk létre, mert igen nagyra becsüljük a keleti filozófia egyik legértékesebb hagyatékában, a Ji Csing (más átiratban Ji King vagy Ji Ching) könyvben fennmaradt tudást, amely mély rálátást ad a világ, az ember és az emberi közösségek működésére. Megközelítésmódja a nyugati szemléletmódnak lehet elsőre szokatlan, de annak nagyon értékes kiegészítése, sőt, mélyítése lehet. Ennek tanulmányozásához kíván oldalunk segítséget nyújtani.

Elsődleges forrásunk Richard Wilhelm Ji King fordítása Pressing Lajos magyar fordításában, amely megrendelhető a Helikon kiadónál. A könyv tartalmaz számos olyan kommentárt is, amelyet az oldalra nem töltöttünk föl. Ezúton szeretnénk megköszönni a Pressing Lajosnak és a Helikon kiadónak, hogy a szövegrészek feltöltéséhez hozzájárult.

A hexagramok egyéb elnevezéseinél feltüntettük a Liu Ji-Ming "Taoista Ji King"-jében, Karátson Gábor és Müller Péter Ji King fordításában szereplő elnevezéseket is.

Oldalunk tartalmát folyamatosan tervezzük bővíteni, így ha tetszik, érdemes like-olni Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le az új funkciókról, cikkekről sem.

Az oldal létrehozója és karbantartója Havasi Ferenc, a koncepciójának kitalálásában Apáti János, a feltöltésben pedig többek között Kenderesi Péter működött közre. Mindannyian a Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesületben ismerkedtek meg a Ji Csinggel.

Bármi észrevétled, hozzáfűznivalód, javaslatod van, itt tudsz üzenetet küldeni nekünk.