Ji King - A változások könyve / workshop

Szeretnéd jobban érteni a Sors törvényeit és a saját életedet? Szeretnéd előre látni, vagy legalábbis sejteni a közelgő sorseseményeket? Jó lenne, ha valaki figyelmeztetne a lehetséges tévedésekre, hibákra, vagy biztatást kapnál egy-egy nehezebb vállalkozás kezdetén?

A Ji King egy ősi, bevált módszer arra, hogy kezünkbe vegyük életünk hajójának irányítását, hogy felismerjük lehetőségeinket és a próbákat. Ezzel a workshoppal az a célunk, hogy az első lépéseket segítsük ezen az úton, megosztva veled sok év közös kutatásának és gyakorlatának tapasztalatát.

Tanulmányozni fogjuk a Változás törvényét, a szimbólumok jelentését, megismerkedünk az érmés és a pálcikás jóslási módszerekkel és esettanulmányokon keresztül gyakoroljuk a Ji King válaszainak értelmezését.

 A Ji King abban a formában, ahogyan ma ismerjük, egy egységes filozófiai-oktatási rendszer része, egyike az konfucianizmus öt szent könyvének. Szimbólumain keresztül képes bemutatni a megnyilvánult világon belüli folyamatok jellegét, irányát és miértjét. Éppen ezért alkalmas jóskönyvnek, de alkalmas arra is, hogy vezetői kézikönyvként, vagy orvosi folyamatok leíró nyelveként alkalmazzuk.

Jóskönyvként nem mondja meg, mit tegyünk, vagy ne tegyünk; elemez, rámutat rejtett mozgatókra, segít nézőpontot váltani, de a döntés és a cselekvés felelőssége a kérdezőé. A Ji King nem determinál, nem fatalista. Lehet mégoly kedvező is egy élethelyzet, ha nem cselekszünk helyesen, a lehetőség el fog múlni. De fordítva is igaz, egy bölcs ember a legnehezebb helyzetből is képes előnyt kovácsolni.

Előadó: Grúsz Róbert

Kezdés 9.00-kor, várható befejezés legkésőbb 17 óráig, ebédszünettel.

A workshop résztvételi díja 5000 Ft, diákoknak 3500 Ft.

További infó: https://www.ujakropolisz.hu/esemeny/ji-king-valtozasok-konyve-szeminarium-2